Dom > Novosti > Sadržaj
Kategorije proizvoda
Kontaktirajte nas

Dongguanu Chengxinxing pametne kartice Co., Ltd

Dodaj: No.25, Jinfu put, Jinxia zajednice, grad Chang'an, Dongguanu, u Kini.

TEL: 0769-85313437

FAKS: 0769-87006556

Web: http://www.lycarder.com/en
http://dgtrustingcard.En.alibaba.com

Nicole Lai (Menadžer za izvoz)

Telefon: +8613450794559 (Whatspp)

Wechat: cyfonglsf

E-mail adresa:lsfnicole@Hotmail.com

Skype:Nikol-lsf

RFID oznaka nastavite dalje
Oct 11, 2017

Kina je RFID industrija nakon više od 10 godina razvoja, a sada je tehnologija je zreliji, posebno u posljednje dvije godine, država aktivno poticati i energično promicati zdrav razvoj industrije pozadini, s različitim čimbenicima na Internetu stvari nastavio da promoviše svoj održivi trend razvoja.

RFID frekvencijski standardi, industrija je također postigla konsenzus. RFID oznaka Trenutno je uobičajena međunarodna frekvencija 13,56MHz, 13,56MHz visokofrekventna RFID tehnologija zbog stabilnih performansi, razumne cijene, raspona udaljenosti čitanja i stvarnog raspona aplikacije koja se podudara, a samim tim iu bus kartici, Mobilno plaćanje je prošireno Aplikacije, posebno u Koreji, Japanu i drugim mjestima.

RFID oznake se često koriste u metalnim okruženjima. Kada je RFID oznaka blizu metala, metal ima jaku reflektivnost na elektromagnetni talas, tako da je signal oslabljen i udaljenost čitača postaje bliža. Postoji fenomen neuspjeha kartice. RFID oznaka Trenutno opće rješenje je zalijepiti stražnju stranu elektroničke naljepnice slojem materijala koji apsorbuje magnet.

Upijajući materijali u elektronskoj opremi za smanjenje buke, apsorpciju i EMC i druge aspekte upotrebe više, a stručnjaci objašnjavaju njihov princip rada je učinio mnogo modela, RFID Tag je stvorio mnogo teoretskog znanja, ali je nedostatak te teorije Složeniji, neki ne-čitaoci u ovoj oblasti su teško razumljivi.

RFID sistem se sastoji od elektronske oznake ili beskontaktne pametne kartice (kao što je pametni telefon sa kreditnom karticom) koja se nalazi na identifikovanom objektu i uređaja za izdavanje instrukcija elektronskoj oznaci i za prikupljanje povratnih informacija iz elektronske oznake, takođe poznat kao RFID čitač ili čitač sastavljen od dva dijela. Kao što je prikazano na slici 1, kako bi se omogućilo drugim uređajima da prikažu ili koriste podatke, čitač se može instalirati i na vanjski interfejs sa RS232 protokolom, tako da možete komunicirati s vanjskim uređajem.

Zbog pasivnih elektronskih oznaka, tako da su elektronske oznake u čipu i memoriji potrebne za rad energije potrebne čitaču, čitaču i elektronskoj etiketi komunikacije između elektromagnetskog sklopa principa kako bi se postigla, elektronska oznaka energije od strane čitača zavojnica antene kroz elektromagnetske spojke generira.

Kroz podešavanje elektronske oznake antene zavojnica i kondenzatora čine rezonantni krug, podešen na čitač specificirane frekvencije prijenosa od 13.56MHz, tako da u skladu sa petljom rezonantnim, RFID označava induktor kalema na naponu generiranom od maksimuma. RFID oznaka I efikasnost prenosa snage između antenskog svitka i elektronske oznake čitača proporcionalna je broju zavoja zavojnice u oznaci, području koje je ograđeno zavojnicom, relativnim uglom postavljenih dva, i udaljenost jedan od drugog. Udaljenost čitača RFID tagova ima određenu granicu razloga.


Inače